PumpapajInget halloweenfirande utan pumpapaj! Här en kryddig, härligt krämig variant. Du behöverReceptet är för 8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Börja med pajdegen: Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen i kylskåp en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 8-10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175 grader. Gör fyllningen: Skala och tärna pumpan grovt. Koka den med lite vatten (pumpan vätskar sig) tills den mjuknat, hur lång tid beror på hur stora tärningarna är och vilken pumpasort. Låt rinna av och mosa med en gaffel eller stavmixer. Blanda med kryddor, honung, socker och eventuellt apelsinskal. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner i pumpasmeten. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 graders ugnsvärme i ugnens nedre del i 45 minuter eller tills fyllningen är fast. Låt svalna. Ät gärna med vaniljglass eller grädde, eller helt på egen hand. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Godis till påskPåskgodis för små och storaSnyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj! PåskfikaFika med påsktårtaÄn får vi vänta på såväl rabarber som jordgubbar, men en titt i frysen kan löna sig. Frysta hallon och vaniljkräm gör påsktårta till en söt dröm som försvinner lika fort som den kom. Choklad kan vi njuta av året om, så varför inte maffig chokladkaka med vispad grädde till? Alldeles gul citronmarängpaj står vackert på bordet till påsk. Ta tid till god fika i gott sällskap! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|