Halloweenbakelse, marsipanmonster
Sött eller ruskigt? Goda små bakelser till Halloween! Lättbakade och otäckt snygga...
Du behöver
Receptet är för 14 personer.
Muffins
- 3 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning
- 200 g marsipan
- karamellfärg, orange eller röd och gul
- 1 1/2 dl grädde
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl hallonsylt
- minimarshmallows och tårtpynt till dekoration
Gör så här:
(Du kan använda vilken sorts muffins du vill till receptet.)
Börja med muffinsen. Värm ugnen till 225 grader.
Blanda samman alla torrvarorna i en bunke.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner i mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken.
Fördela smeten i 14 stycken muffinsformar. Baka dem i cirka 12 minuter och låt muffinsen svalna på ett galler.
Under tiden gör du marsipanlocken.
Färga marsipanen med karamellfärg, använd handskar så slipper du oranga händer... När färgen är jämn och du är nöjd delar du marsipanen i 14 bitar.
Rulla bitarna till runda kulor och kavla ut dem på en köksbänk. Marsipanen har lätt att fastna, antingen kan du kavla ut den mellan oljat plastfolie eller på en oljad, rostfri diskbänk. Använd en naturell matolja som inte ger lukt och smak.
När marsipanlocken är stora nog att täcka bakelserna lägger du dem åt sidan.
VIspa grädden fast tillsammans med vaniljsockret.
Ta ut muffinen ur formen och skär dem på mitten. Lägg lite sylt och lite grädde på första lagret och samma sak ovanpå översta lagret. Forma grädden till en liten kulle.
Täck vare muffins med ett marsipanlock. Skär nu en liten mun med en vass kniv. Dekorera med mashmallows och tårtpynt och ställ bakelserna svalt till de ska serveras.