Spökcheesecake med hallonsmak

Lite lagom läskig är cheesecaken med hallon och spöken. Men mer än lagom god!

Du behöver

Botten

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 200 g (1 pkt) cream cheese
  • 1 1/2 dl matyoghurt, 10 % fett
  • 1 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl hallonsylt
  • 1 dl frysta hallon
  • 25-50 g mörk choklad, till garnering

Gör så här:

Börja med att göra bottnen. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och häll smöret över. Mixa till en fint smulig konsistens. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ställ i kylskåp.

Vispa upp äggen lätt. Rör samman matyoghurt, cream cheese och florsocker och tillsätt äggen. Rör ner sylten och till sist hallonen och blanda sedan till en jämn smet.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram den väl kylda bottnen och slå sedan fyllningen över. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna.

Smält chokladen i vattenbad: ställ en skål med tättslutande kant över en kastrull med vatten. Bryt chokladen i bitar och lägg i skålen. Koka upp vattnet och rör om när chokladen smälter. Stäng av värmen och låt gärna chokladen svalna något. Använd en sprits med liten öppning och lägg chokladen i den. Spritsa spöken (eller vad som helst annat!) över och låt stelna.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sopprecept

Goda soppor

En god soppa till helgen? Många av nya recept på sopprecpt.se!

sopprecept.se

Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

efteratter.se


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...