Halloweenkakor, fladdermössRysliga små kakor... Ljusa mördegskakor som passar vilket ljusskyggt party som helst! Du behöver
Gör så här:
Börja med att rita och klipp ut fladdermöss i den form och storlek du vill ha. Använd smörpapper eller bakplåtspapper. Det går också bra att använda plåtformar av samma typ som till pepparkakor. (Vi gjorde fladdemössen ganska små, 6-7 cm.) Det går också bra att dekorera kakorna med godis eller glasyr. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Vegetariska grytor och sopporVinterns sista långkokVintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk! HonungHonung sätter smakHonungens användningsområden är många. Såväl i honungsbullar som i chokladkaka höjer den smaken flera snäpp. Som pålägg till scones är honungen oslagbar - eller i honungsscones! I allt från dressing till lasagne via tomatsoppa hör honung hemma. Små mängder gör stor skillnad. Och inte smakar det sämre för att biodling bidrar till den biologiska mångfalden - smakrik måltid! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|