Halloweenkakor, spökenLäskigt goda små spöken! Lättbakad kaka som är rolig för barnen att dekorera själva. Du behöverKakor
Glasyr
Gör så här:Börja med att rita och klipp ut spöken i den form och storlek du vill ha. Använd smörpapper eller bakplåtspapper. Det går också bra att använda plåtformar av samma typ som till pepparkakor.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Blanda vetemjölet med salt och bakpulver och tillsätt tillsammans med sirapen. Blanda till en jämn deg (det går att använda en mixer). Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till cirka 2-3 mm tjocklek. Använd kakmåttet och ta ut kakor ur degen, eller lägg mallen på degen och skär ut formen med en liten kniv. Lyft kakorna med en stekspade och lägg dem på ett bakplåtspapper på plåten. Grädda i cirka 8 minuter i mitten av ugnen. Gör du stora kakor så kan det behövas längre tid. Mycket små kakor, kortare tid. Låt kakorna svalna helt på plåten så de blir spröda. Blanda florsocker med äggvita i en skål, späd med citronsaft tills det blir en slät men bredbar glasyr. Stryk ut med en kniv på de svala kakorna. Lägg på godisögon och låt svalna. Dekorera med tårtpynt eller liknande och förvara kakorna i rumstemperatur tills de ska serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! KantarellerSnabblagad svamplycka
Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken. EfterrätterFavorit chokladJag är knappast ensam om att älska choklad, av alla slag. Få smaker går att använda till så mycket gott. Från en enkel chokladmuffins eller en god kladdkaka till riktigt stora smakupplevelser. Och finns det egentligen någon efterrätt som står sig lika väl som en riktigt god chokladkaka? Tveksamt, tycker jag... Prova ett nytt recept på en riktigt läcker chokladkaka, full med smak och fylld med härlig chokladtryffel! Detta är en av mina absoluta favoriter till efterrätt just nu. Prova så förstår ni varför! Chokladfyllda hälsningar från pepparochsalt.se! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|